Utställare

 

Coops hemsida

Coop är till vår stora glädje huvudsponsor för Linköping Vego allt sedan starten 2014. I Coops 700 butiker från Kiruna i norr till Ystad i söder hittar du Sveriges största sortiment av ekologiska, miljömärkta och rättvisemärkta livsmedel, liksom ett rikt utbud av vego-produkter. Coop Lägerhyddan korades till ”Östergötlands bästa vegodisk” av Linköping Vego år 2014. På Linköping Vego kommer personal från Coop Extra Linköping att finnas på plats och erbjuda demo av deras rika vego-utbud.

——

Ahlstrom Factory

Ahlström Factory är ett familjeföretag baserat i Göteborg, som enbart marknadsför helt veganska livsmedel gentemot dagligvaruhandeln samt foodservicemarknaden. Vi erbjuder egenproducerade produkter samt har den exklusiva agenturen för FRY’s Family i Skandinavien – också ett familjeföretag med ett fantastiskt veganskt sortiment.

——

Östgötasvamp är en av landets största champinjonodlare. Nu har företaget, efter flera års utvecklingsarbete, fått godkänt från både Livsmedelsverket och EFSA (European Food Safety Autority) att producera och sälja D-vitaminberikade champinjoner och redan i februari beräknas den finnas ute i handeln.

——

Green Laces är ett PETA-certifierat företag vars värdegrund vilar på tanken om en hållbar värld där människor och djur får leva fullständiga och glädjefyllda liv. Vi lägger stor vikt vid genomtänkt design och estetik och du kan alltid känna dig trygg i förvissningen om att våra produkter är 100 % veganska, tillverkade under rättvisa förhållanden och att samtliga varor håller hög kvalitet.

——

Yipin-Soya-Logo

Färska ingredienser från väst och tillverkningskonst med 5000 års historia från öst, möts hos oss. Yi-Pin Soya tillverkar ett brett spektrum av sojaprodukter av högsta kvalité som kombinerar det bästa av två världar. Vi ställer höga krav på oss själva och på våra leverantörer. Vi köper in hög-kvalitets-sojabönor för att säkerställa att våra produkter tillverkas med de finaste ingredienserna och med den bästa tekniken.

——

Seitanfoods International AB är Östergötlands eget vegoföretag. De förser sedan 2010 den svenska marknaden med högkvalitativa veganprodukter. I sortimentet finns bl.a. Violifeost, ekologiska charkvaror från Wheaty, korv och kebab för snabbmatsbranschen, choklad, konfektyr och mycket annat. Bland kunderna finns Hemköp, Willys och City Gross-butikerna, samt ett stort antal fristående ICA-butiker och många restauranggrossister runt om i landet. Från lagret i Motala skickas dagligen försändelser till hela Sverige. Seitanfoods har även en webshop med stort och ökande sortiment för privatpersoner som kan beställa var de än bor i landet. Företaget erbjuder sina kunder stort utbud, högsta produktkvalitet och hög personlig servicenivå.

——

acrilex-logo

Acrilex är ett Norrköpingsföretag specialiserat på kosttillskott och nu även naturlig hudvård för barn. Vi kommer bland annat att sälja vår vegangodkända D-vitamin samt vår naturliga ekologiska, veganska hudvård för barn till förmånliga priser på Linköping Vegomässa.

——

fud_logotyp

Forska Utan Djurförsök bildades 1964 med syfte och ändamål att stödja forskning för att ersätta djurförsök, särskilt plågsamma sådana, med moderna djurfria metoder.

Vårt mål är att djurförsök ska ersättas – utan att någonsin tumma på kravet på vetenskaplig kvalitet. Tvärtom så strävar Forska Utan Djurförsök att bidra till en effektivare och snabbare vetenskaplig utveckling mha stöd till moderna och visionära metoder. Vårt arbete har lett till att många djurförsök har kunnat ersättas, men mer forskning behövs!

Forska Utan Djurförsök sponsrar Blanche Lindegren-seminariet på Linköping Vego 2017 och stiftelsens tekniske sakkunnige Karin Gabrielson Morton finns på plats som konferencier.

——

Konstnären Veronica Granberg har i utställningen ”Friends Not Food” valt att porträttera djuren på Gotlands Djurfristad. Tavlorna präglas av en värme och omtanke om djur och miljö. Verken är till salu och säljes även till förmån för Gotlands Djurfristad.

——

Syre är Sveriges enda nyhetstidning som har djurrätt som ett av sina fokusområden. Syre driver djurrätt på ledarplats, bevakar djurrättsfrågan på nyhetsplats, gör reportage om djurrätt och djurindustin samt inte minst tipsar om den senaste veganmaten på våra konsumentsidor.

Syretidningarna är nyhetsmagasin för alla som vill förändra världen och se ett fritt, demokratiskt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. Syre kommer ut digitalt på tisdagar och på papper på fredagar, 10 gånger per år gör vi ett tjockare månadsmagasin. Vi ger även ut den lokala tidningarna Syre Stockholm och Syre Göteborg som har samma ämnesinriktning men är fokuserad på vad som händer i de två städerna. Alla tre tidningarna är frihetligt gröna på ledarsidan. Tidningarna är helt fristående från alla partier, fackföreningar, religiösa samfund och andra organisationer eller intressegrupper.

——

Djurens Rätts hemsida

Djurens Rätt grundades 1882 och är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Vi är partipolitiskt obundna och organisationen är uppbyggd enligt klassisk folkrörelsemodell. Djurens Rätt arbetar genom att informera allmänhet och beslutsfattare för att få till stånd attityd- och lagförändringar för ett samhälle fritt från djurförtryck.

——

Djurrättsalliansens hemsida

Djurrättsalliansen är en ideell organisation som arbetar för ett samhälle som visar respekt och empati för djur. Djurrättsalliansen arrangerade Sveriges första Vegomässa redan år 2007; en mässa som varit en viktig inspirationskälla för oss som arrangerar Linköping Vego. På årets mässa kommer du att få möjlighet, om du vågar, att prova Djurrättsalliansen VR-upplevelse ”iAnimal”.

——

Vegourmet

3 Vänners glass är en liten genuin glassfabrik som skapar magisk glass av naturliga och ljuvligt smakrika råvaror. Glassen är endast fylld av rena och utsökta smaker som är lika oemotståndliga som de är originella.

——

GOD SOM GLASS. NYTTIG SOM FRUKT. Frill är frukt bär och grönsaker i krämigt glassformat. En helt unik produkt med många fördelar som inget tillsatt socker, inga sötningsmedel, mjölkfri/vegansk, glutenfri, rik på fibrer, 87-102 kcal/100 gram beroende på smak. Välkommen att smaka vid vår monter!

——

Vegourmet

Happy Vegan är Göteborgs enda helveganska livsmedelsbutik. Vi erbjuder allt från mat till hygienprodukter då vårt långsiktiga mål är att förse allmänheten med alla sorts animaliefria produkter. Vi lägger även stort fokus på att inspirera allmänheten kring produkter, matlagning samt ett hållbart förhållningssätt till företagande. Inom kort kommer vi även kunna nå hela landet via vår webbshopp.

——

Gröna Kassen, Sveriges enda helt veganska och ekologiska matkasse ända fram till dörren. Vi vill genom ”Kassen” bidra till bättre hälsa för för vår jord, vårt klimat och för allt och alla som bor på den. Vårt mål är att under våren 2018 leverera till Linköping

——

Efter många år i café- och restaurangbranschen märkte vi att efterfrågan på naturliga och raw bakverk ökade. När det inte längre var privatpersoner, utan större aktörer som hörde av sig och bad om vår hjälp var det självklart att vi skulle göra någonting åt saken.
Att skapa tokgoda råa tårtor är vår största passion och idén om ett eget bageri började ta form.
Open New Doors Raw Bakerys kunder inkluderar såväl cafékedjor och restauranggrossister som små aktörer. Vi jobbar hela tiden tätt med våra kunder för att möta just deras önskemål.

——

Passa på att träffa Patrik Baboumian i hans monter på Linköping Vego.

——

Vegourmet

Vegourmet är mattidningen för dig som gillar riktigt god grön mat lagad från grunden. Med fokus på säsongsbetonat och medveten matlagning presenterar Vegourmet det bästa från det växtbaserade köket, alltid med förtrollande fotografi och djupdykningar i det gröna. På mässan har du chans att köpa prenumerationer och gamla nummer till riktigt bra mässpriser. På plats finns även Vegourmets populära webbshop, full med allt från t-shirts och tygkassar till babykläder och prints, allt såklart med tjusiga vegomotiv!

——

Vego-logga

VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning. Här finner du grön mat när den är som bäst, från vegofierade klassiker till nya favoriter. Enkla vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

——

Souldfoods Publishing är ett litet bokförlag som översatt och gett ut flera böcker om växtbaserad och vegansk kost, bland annat ”Kinastudien” av Dr. T. Colin Campbell och ”Konsten att inte dö” av Dr. Michael Greger. Böckerna är internationella bästsäljare och har genom sitt vetenskapliga perspektiv på kostens samband med hälsa inspirerat hundratusentals människor runtom i världen till att äta växtbaserad kost. På mässan kommer böckerna att säljas till rabatterade priser.

——

Vegangodis-logo-2

Vegangodis erbjuder godis som är gott, smaskigt och gjort helt utan animaliska produkter. Vi tillverkar godiset av prima råvaror. Allt görs hantverksmässigt och flera av recepten är hemliga. Alla ingredienser är icke-animaliska och det gäller förstås också förpackningar och annat som vi använder.

——

Ica Tannefors kommer under Linköping Vego att visa upp och erbjuda delar av sitt veganska utbud. För tillfället har de bland annat veganska semlor.

——

halsokraft-logo

Butikskedjan Hälsokraft bildades 1993. Med hjälp av de starkaste varumärkena inom egenvård/hälsovård och en rikstäckande butikskedja med välutbildad personal, kan Hälsokraft erbjuda sina kunder enhetlig och sakkunnig produktinformation samt på ett förtroendeingivande sätt erbjuda konsumenterna kvalitetskontrollerade produkter till rätt pris.

——

VeganSchmegan

Linköping Vego har i år glädjen att hälsa Stockholmsbaserade Vegan Schmegan Foodtruck välkommen till vår mässa. Bilen kommer att stå uppställd alldeles utanför mässentrén. Vegan Schmegan erbjuder hälsosam, smakrik och växtbaserad mat.

——

Falafelhuset

Falafelhuset på Trädgårdstorget i Linköping kommer under Linköping Vego ge besökarna möjlighet att smaka på deras underbart goda veganska falafel.

——

Healthies är ett hälsosamt fikakoncept med tårtor och bakelser som är gjorda utan vitt raffinerat socker och mjöl. De flesta av våra produkter är växtbaserade och lämpliga för veganer. De är gjorda utan ägg, mjölkprodukter och honung. I våra freshcakes använder vi cashews, frukt, bär och cacao. Vi använder oss bara av naturliga färgämnen (bär, grönsaker, teer, örtpulver) och inga konserveringsmedel, vilket betyder att våra bakelser är färska och fullpackade med vitaminer. Vi finns på Sveahof hembageri i Linköping.

——

Sverigebyns hemsida

Lilla Sverigebyn är en vegan eko-semesterby. Ligger naturskönt mitt i den småländska skogen nära å och sjöar och turistmål som Astrid Lindgrens Värld. Vi erbjuder olika boende som stugor, rum och camping inklusive en härlig veganfrukost. Veganskt trädgårdscafé med unik glasstillverkning. Frigående djur som är tama fast lever på sina egna villkor. Holistiska hälsoaktiviteter och behandlingar i vår mysiga shamankåta. Mycket att uppleva för alla barn.

——

Ateljé Spektrums hemsida

Linn Köpsell målar, illustrerar och gör bruksföremål i keramik under namnet Ateljé Spektrum. Till vegomässan har hon bland annat tagit fram en groddare i flera våningar, samt illustrationer med djurmotiv. Hon har även med smycken; några är gjorda i keramik och några är stickade i 100% bomull – men gemensamt är att alla är fria från djurförtryck.

——

Ecoworlds hemsida

Ecoworld of Scandinavia hör hemma i Molkom utanför Karlstad. Vi importerar ekologiska produkter för slutkonsument och bara produkter som är schyssta för miljön, tillverkade av människor med ett brinnande intresse för miljö och hälsa och som drivs av yrkesstolthet. 98 % av våra produkter är Vegancertifierade och 100% är ekocertifierade. Vi ses på årets Vegomässa i Linköping!

——

Rosenserien är en svenskproducerad och ekologisk hudvårdsserie för hela familjen. Produkterna är 100% naturliga och en stor del av sortimentet har miljömärkningen Svanen. Basen i produkterna är rättvisemärkt aloevera och kallpressade vegetabiliska oljor. Marknadsförs av RS Biokosmetik AB i Valdemarsvik.

——

Lamis Arabiska bakverk och piroger gör bland annat utsökta veganska spenatsambousa, muhammara, småpizzor och basbousa och erbjuder catering. Telefonnummer 076-4497363.

——

Green Vibes är ett litet företag som säljer hälsosamt japanskt matcha-te samt dess tillbehör. Vi är ett par te- och hälsonördar som vill sprida en produkt som vi själva älskar. Matcha är pulveriserat grönt te som används inom te-ceremonien i Japan och som på senare år västvärlden fått upp ögonen för på grund av alla hälsoeffekter som tillskrivs detta härliga pulver. Matcha kan användas i smoothies, bakning, latte eller som te. På Linköping Vego kommer vi att erbjuda matcha, matchalatte (med havremjölk) samt att man kan köpa med sig matcha-pulver och tillbehör för att njuta hemma.

——

SMMI:s hemsida

Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för hållbar matproduktion. Svensk mat- och miljöinformation arrangerar Vegoforum i Stockholm varje vår och driver kampanjerna Köttskatt nu! och Vegonorm och startade Köttfri måndag i Sverige.

——

Vegonorm:s hemsida

Vegonorm är en kampanj som uppmuntrar skolor, restauranger, organisationer och andra måltidsanordnare att vända på köttnormen och servera vegomat som standard. Kampanjen är en gräsrotsrörelse som drivs ideellt.

——

LAS:s hemsida

Linköping Animal Save är en del av Save Movement Sverige, en ny djurrättsrörelse med fokus på dödandet. Gruppen håller regelbundet ”vigils” s.k manifestationer utanför slakteriet i solidaritet med djuren, för att ge dem kärlek och omtanke stunden innan de dödas. Djuren dokumenteras och materialet sprids sedan på sociala medier, målet är att människan slutar dödandet och utnyttjandet av djur.

——

Ekorists hemsida

Ekorist är den lilla webbutiken på Rist, strax norr om Linköping. Här finner du ekologiska och hållbara produkter för dig och ditt hem! Utsökt ekologisk veganchoklad, varsamt handgjord hudvård och omsorgsfullt tillverkade rengöringsmedel. Samtliga varor i webbutiken är ekologiska, hållbara och naturliga och de flesta är veganska.

——

Livas hemsida

Linköping Vegan Association (LiVA) är en studentförening vid Linköpings universitet som har till ändamål att verka för att öka medvetenheten om veganism och vegetabilisk kost, verka för att öka utbudet och tillgängligheten av veganska alternativ hos restauranger och caféer på Linköpings universitet samt för att stärka gemenskapen hos föreningens medlemmar.

——

Tihis hemsida

Jannika Navjords normkreativa barnböcker med veganskt tema är utgivna av tihipress.com. Jannika är en fembarns mamma som tröttnade på köttnormen i barnlitteraturen och började göra egna böcker för att stärka veganbarn.

——

Sea Shepherds hemsida

Miljöorganisationen som är välkända från ”Whale wars” på TV och som använder direkt aktion för att avslöja och konfrontera olaglig verksamhet på öppet hav i syfte att skydda och bevara marina ekosystem och djurarter. På Linköping Vego är Sea Shepherd på plats med massa snygga t-shirt, mössor och annan merchandise.

——

Vegan rexs hemsida

——

DST-300dpi

Trots att vi bara förädlar linser för syns skull, dvs sådana som man använder för att se bättre och inte sådana som man med fördel äter, så är vi glada och stolta att få sponsra Linköping Vego. Det passar väl in i våra högt ställda miljöambitioner som bland annat inneburit att 75% av vår bilflotta nu är elektrifierad. Eftersom vår konsumtion av varor i allmänhet och mat i synnerhet är minst lika stor miljöbov som våra resor, är det helt logiskt att vi även sponsrar Linköping Vego.