Utställare

Följande företag och organisationer ställer ut på Linköping Vego 2020:

 

Coops hemsida

Coop är till vår stora glädje huvudsponsor för Linköping Vego allt sedan starten 2014. I Coops 700 butiker från Kiruna i norr till Ystad i söder hittar du Sveriges största sortiment av ekologiska, miljömärkta och rättvisemärkta livsmedel, liksom ett rikt utbud av vego-produkter. Coop Lägerhyddan korades till ”Östergötlands bästa vegodisk” av Linköping Vego år 2014. På Linköping Vego kommer personal från Stora Coop Linköping att finnas på plats och erbjuda demo av deras rika vego-utbud.

——

Green Laces är ett PETA-certifierat företag vars värdegrund vilar på tanken om en hållbar värld där människor och djur får leva fullständiga och glädjefyllda liv. Vi lägger stor vikt vid genomtänkt design och estetik och du kan alltid känna dig trygg i förvissningen om att våra produkter är 100 % veganska, tillverkade under rättvisa förhållanden och att samtliga varor håller hög kvalitet.

——

Green Star står för god smak och medvetna val. Vi finns för dig som är noga med allt du äter. Vi vill göra det enklare för dig att avstå från vissa ingredienser, utan att förlora dina favoritsmaker.

——

acrilex-logo

HUJ är ett gammalt svenskt uttryck för den förtjusning som någon erfar vid snabb fart. Vi gör växtbaserade pålägg, fulla med massa nyttig energi och producerade i vår lilla påläggsfabrik i Alingsås. Så att du kan ta en riktigt god macka och ge dig ut på nästa äventyr! Vid vår monter på Linköping Vego kommer vi bjuda på snittar och allmänt gött häng, varmt välkommen dit!

——

acrilex-logo

Vegosfären är ett nystartat Norrköpingsföretag som erbjuder välsmakande kosttillskott till veganer. Välkommen till oss på Vegosfären och provsmaka!

——

fud_logotyp

Forska Utan Djurförsök bildades 1964 med syfte och ändamål att stödja forskning för att ersätta djurförsök, särskilt plågsamma sådana, med moderna djurfria metoder.

Vårt mål är att djurförsök ska ersättas – utan att någonsin tumma på kravet på vetenskaplig kvalitet. Tvärtom så strävar Forska Utan Djurförsök att bidra till en effektivare och snabbare vetenskaplig utveckling mha stöd till moderna och visionära metoder. Vårt arbete har lett till att många djurförsök har kunnat ersättas, men mer forskning behövs!

Forska Utan Djurförsök sponsrar Blanche Lindegren-seminariet på Linköping Vego 2020.

——

fud_logotyp

Djurens Rätt grundades 1882 och är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Vi är partipolitiskt obundna och organisationen är uppbyggd enligt klassisk folkrörelsemodell. Djurens Rätt arbetar genom att informera allmänhet och beslutsfattare för att få till stånd attityd- och lagförändringar för ett samhälle fritt från djurförtryck.

Linköping-Kinda-Åtvidaberg är samlat i en lokalorganisation och vi består av en aktiv grupp medlemmar som arbetar på lokal nivå för att sprida information och skapa debatt.

Vill du också engagera dig för djuren, bli stödmedlem, veta mer om oss eller spana in vår fina shop? Kom och träffa oss under Linköping Vego!

——

Vego-logga

VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning. Här finner du grön mat när den är som bäst, från vegofierade klassiker till nya favoriter. Enkla vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

——

Vegangodis-logo-2

Kissed by Eco Kissed by Eco är webbshoppen med ett stort utbud av skönhetsprodukter som är garanterat djurvänliga och i största mån ekologiska och naturliga. Vi vill att det ska vara enkelt att shoppa veganska skönhetsprodukter, därför har vi redan läst innehållsförteckningen så att du ska slippa.

Alla våra produkter är 100% veganska och fria från djurförsök i alla led.

Kissed by Eco vill öka medvetenheten och uppmuntra till en vegansk livsstil där vi visar respekt och empati för djuren, miljön och oss människor. Skönhet får inte ske på djurs bekostnad!

Vi handplockar alla våra produkter och tar endast in produkter som vi kan stå för och själva har testat.

Våra produkter kommer i de allra flesta fall från tillverkare som certifierats av Leaping Bunny, PETA eller Choose Cruelty Free. Det garanterar att både slutprodukterna och även dess ingredienser inte har testas på djur. Hos Kissed By Eco hittar du vegansk makeup, hudvård och hårvård som är helt fria från animaliska ämnen.

——

Vegangodis-logo-2

VeGofika erbjuder vegansk göteborgsk gofika med nya och gamla klassiker från konditorns smarriga värld. VeGofika är helt växtbaserat, miljömedvetet och djurvänligt, vilket ger ett mer hållbart fikaalternativ. Vi vill inspirera människor att se veganska bakverk på ett nytt sätt. Smaken är som en säger delad och hos oss hittar du såväl trendiga raw food-tårtor som traditionella smörgåstårtor.

Läs mer om oss på vegofika.se

——

Vegangodis-logo-2

Green Praline är ett veganskt konditori och chocolaterie i Hökarängen, Stockholm. Vi som driver Green Praline är Sphinx och Michelle och vi strävar hela tiden efter att höja ribban bland veganska bakverk, choklad och desserter i Sverige. Till Linköping Vego tar vi med oss praliner, choklad, kola och enklare bakverk. Vi ser mycket fram emot att få besöka Linköping och träffa er alla.

——

Yipin-Soya-Logo

Namnet Yi-Pin Soya är kinesiska och betyder premiumkvalitet – och det är precis vad du får när du väljer våra produkter. Färska ingredienser från väst och tillverkningskonst från öst möts hos oss. Visste du att vår tofufabrik i Vallentuna är den enda av sitt slag i Sverige? Där tillverkar vi vår tofu och det är inget nytt för oss – vi har nämligen tillverkat tofu i Sverige i över 20 år! Vår tofu lämnar regnskogen ifred. Vi på YiPin gör tofu på proteinrika och ekologiska sojabönor odlade inom EU.

Vid vår monter kommer vi att bjuda på smakprov av våra populära tofuröror och det nya trendiga vegoproteinet tempeh! Båda kommer att finnas till försäljning. Varmt välkomna!

——

Vegangodis-logo-2

Vegangodis erbjuder godis som är gott, smaskigt och gjort helt utan animaliska produkter. Allt görs hantverksmässigt och flera av recepten är hemliga. Alla ingredienser är icke-animaliska och det gäller förstås också förpackningar och annat som vi använder.

——

Vegangodis-logo-2

Vegangodis-logo-2

Josephine Skapare är en Stockholmsbaserad illustratör och designer med fokus på att ta fram hållbara och användbara produkter som förgyller folks vardag, ofta med en vegansk eller feministisk vinkel. Till mässan har hon med brickor med tänkvärda motiv och sina nylanserade örhängen gjorda av ”skräp”. Josephine driver även två poddar med vegantema. Veganpäron är Sveriges första podcast om veganskt föräldraskap och den nystartade Kvinnodjuren (som lanseras i samband med mässan) tar upp viktiga ämnen filtrerat genom två veganfeminister. Kvinnodjuren driver Josephine tillsammans med designern Lina Durell, som kommer sälja prints och tygväskor med fina vegantryck i samma monter.

——

halsokraft-logo

Vegusto har producerat exklusiva gourmetprodukter sedan 1997. All produktion sker i Schweiz, där det ställs höga krav på ost. Vegusto’s grundare, Katharina och Andreas, har jobbat hårt och flitigt för att framställa Vegusto’s prisbelönta ostar och även många andra fantastiskt goda veganska livsmedel.

Vegusto’s ostar är baserade på potatis, ris och mandel, med 100% naturliga ingredienser, 90% ekologiska, utan E-nummer och med 50% mindre fett än en vanlig cheddar. Vegusto är en förening av två ord. Vegan och Gusto (som betyder smak).

Vi är stolta att vara med på Linköpings Vegomässa, där du kommer få smaka på vårt sortiment och handla för nedsatta mässpriser. Välkommen förbi vårt bord!

www.vegusto.se

——

Seitanfoods International AB är Östergötlands eget vegoföretag. De förser sedan 2010 den svenska marknaden med högkvalitativa veganprodukter. I sortimentet finns bl.a. Violifeost, ekologiska charkvaror från Wheaty, korv och kebab för snabbmatsbranschen, choklad, konfektyr och mycket annat. Bland kunderna finns Hemköp, Willys och City Gross-butikerna, samt ett stort antal fristående ICA-butiker och många restauranggrossister runt om i landet. Från lagret i Motala skickas dagligen försändelser till hela Sverige. Seitanfoods har även en webshop med stort och ökande sortiment för privatpersoner som kan beställa var de än bor i landet. Företaget erbjuder sina kunder stort utbud, högsta produktkvalitet och hög personlig servicenivå.

——

halsokraft-logo

Hälsokraft har Linköpings största utbud när det gäller hälsokost. Allt från kosttillskott, hudvård, naturläkemedel, smink, träningspreparat, mat och bakvaror och mycket, mycket mer!

Välkomna in att botanisera bland ekologiska varor eller få råd av kunnig personal.

——

halsokraft-logo

Just Wood är ett företag som pratar om, designar och säljer produkter i trä. Bara trä. Träsmycken, träkläder och träaccessoarer! Verksamheten spänner brett både vad gäller trämaterial och produktionstekniker. Från massivt trä till nanocellulosa, från hantverk till high-tech. På www.justwood.se får du inte bara möjligheten att köpa unika träprodukter utan du får även möjligheten att lära dig mer om trä. Här beskrivs vilka träslag som används i produkterna och här får du läsa om spännande projekt inom skogsindustrin.

Trä är en fantastisk råvara som vi har gott om. Självklart ska vi förädla den på många olika sätt. Mitt sätt är ett sätt!

——

Vego-logga

Healthies café erbjuder klimatvänliga växtbaserade luncher, fika och tårtor. Vi satsar på grönare hälsosammare mat och anpassar gärna våra luncher och tårtor efter ev. allergier och specialkost. I vårt lilla mysiga café mitt i stan bakar vi allt utan gluten och animaliska produkter och ser till att våra kunder blir glada och mätta. Vi tar emot beställningar på veganska och allergianpassade tårtor till bl.a. födelsedagar, jubileer, bröllop och olika events.

——

PoH hemsida

Peas of Heaven Riktigt mat. För alla.

Det ska vara lätt att inte äta kött. Därför har vi gjort grymma veganska produkter helt utan soja och gluten. Som namnet kanske avslöjar, består våra podukter av ärtprotein. Resten av ingredienserna kommer också från växtriket och vi är riktigt stolta över smakerna vi har fått till. Hemligheten med korv som smakar korv, är att tillverka den precis som folk har tillverkat korv i hundratals år – rökt med alspån och allt. Fast utan kött och andra animaliska produkter. Så gör vi i alla fall. Laga farmors gamla korvstroganoff eller ge dig på en vegansk gumbu med okra och chorizo – du väljer själv hur avancerat det ska vara. Det här är något som alla kan äta. Det här är något som alla kan laga.

——

Tekannas hemsida

Tekannan Förlag är ett Halmstadbaserat förlag med lekfullhet och aptit på livet! Förlaget grundades 2016 av Catharina Sanjay och Daniel Sanjay i samband med utgivningen av den sedemera prisbelönta boken Penseldrag – En bok om konstnären Kirke Ralph.

Och vad kan vara mer passande än att ett förlag som heter ”Tekannan” ställer ut med en bok om fika? Vi är jätteglada över att få presentera vår kokbok Från blogg till bord som är fullspäckad med smarriga recept på tårtor, kakor, bullar och bakelser! Sa vi att recepten är helt och hållet veganska?

För att göra det hela än mer spännande är det inte bara en person som står bakom recepten utan nio! Bloggare, restaurangägare, kokboksförfattare och influencers som har delat med sig av sina recept, för att skapa en härligt dynamisk variation. För att maxa det hela ytterligare ramas hela härligheten in av förtjusande bilder på överdådiga fikabord från 20- och 30-talet, då Thomas Hansson, formgivare och personen bakom bokidén, har ett stort intresse för vykort från den tiden.

Medverkande: Linda Andersson Hafner, Maggie Bergius, Hanna Bergström, Erika Frost, Jonas Frost, Yvonne Hedberg, Niklas Luthin, Christina Luthin, Emily van Ness, Elena Romanova, Niina Snijder.

——

Finspångs bryggeri

Finspångs Bryggeri & Deli-Skafferi erbjuder både syrade sidorätter och olika fermenterade, probiotiska drycker. Allt i de Goda Bakteriernas och den inre och yttre miljöns tjänst!

Vi erbjuder bl a stilla superfärsk kombucha direkt från tank (sk Råtapp), flaskjäst kombucha med naturlig kolsyra, salladskålskimchi, surkål, syrade timjansmorötter och många andra probiotiska delikatesser som både gör gott och smakar gott!!

Även en mindre batch av Östeuropas mest hälsofrämjande dryck erbjuds mässans modigare besökare; Rödbetskvass!! Probiotisk, färskjäst rödbetsdryck direktsyrad av östgötska rödbetor med smak av ingefära, blodapelsin och en knivsudd av mineralrikt dödahavssalt. Extra aaaaltt!

Alla våra produkter är naturligtvis opastöriserade, i huvudsak baserade på ekologiska/kravmärkta och närproducerade råvaror ( men utan certifikat..) samt hantverkstillverkade som ett alternativ till många av livsmedelsindustrins döda och sterila produkter.

Vi jobbar med levande bakteriekulturer för att bevara och smakutvecka precis som för 2000 år sedan, då bl a kombucha kalkades livets elixir. Men nu är nu.

Idag kommer vi till Linköping med förhoppning om de tidigare årens erfarenheter; att fermentera livsmedel är en kultur precis som Cultura betyder bearbetning, odling och bildning. Tillsammans med er skapar vi en hållbar matkultur som både skapar goda smaker och stärker vår inre miljö. Cheerio!!

——

SMMI:s hemsida

Vegan Runners grundades av veganen och ultralöparen Fiona Oakes och har sedan starten spridit sig världen över, bland annat till Sverige. I Vegan Runners IK förenas veganer som tycker om att springa och sprider budskapet att det går att springa på en helt växtbaserad kost.

——

Ombergs ekogårds hemsida

Ombergs Ekogård – Vi heter David och Mathilda och vi driver vår småskaliga verksamhet Ombergs Ekogård där vi framställer naturliga, växtbaserade och nyttiga mathantverk. Vi brinner för att alla ska ha möjlighet att äta en naturlig och obesprutad mat av hög kvalitet – utan konstigheter. Det mesta av innehållet i våra produkter har vi odlat själva vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland. De ingredienser som vi inte själva odlar försöker vi att i största möjliga grad hämta från ekologiska grannar i Ombergstrakten. Vi odlar många olika saker och våra huvudgrödor är quinoa och hampa.

——

my vegan shops

My Vegan Shop riktar sig till dig som både vill leva hälsosamt och samtidigt värna om miljön och hållbarheten. Vi brinner för en hälsosam & aktiv livsstil i kombination med ett hållbart samhälle. Fokus ligger på rena kosttillskott tillverkade i Sverige och levererade direkt hem till dig. Det ska smaka bra och innehålla så lite tillsatser som möjligt.

——

DA:s hemsida

Djurrättsalliansen är en ideell organisation som i år fyller femton år. Vi arbetar för ett samhälle som visar hänsyn, respekt och empati för alla djur. En stor del av vårt arbete går ut på att dokumentera djurens verklighet och visa upp den för allmänheten. Vi arbetar även för att öka medvetandet om utnyttjandet av djur och uppmuntrar en vegansk livsstil. Bland annat var vi först i Sverige med att anordna en Vegomässa, som vi gjorde tretton gånger, och vi driver projektet Veganutmaningen som hjälper folk att testa att leva veganskt under 28 dagar. Kom gärna förbi oss på Linköping Vego och prata djurrätt eller spana in våra tygkassar, t-shirts, pins, mössor och mycket annat.

——

Linköping Vego + konst = sant ♥
Konstnären VERONICA GRANBERG påminner oss i utställningen ”C´mon, let´s plant a Seed” om ett starkt budskap att vi alla måste hjälpas åt att plantera frön för den framtid som vi vill ha. Tavlorna förmedlar en gemenskap och vänskap mellan människa, djur och natur, hur Livet är en väv och hur alla delar i den hör samman. Verken är till salu.

——

SMMI:s hemsida

Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för hållbar matproduktion. Svensk mat- och miljöinformation arrangerar Vegoforum i Stockholm varje vår och driver kampanjerna Köttskatt nu! och Vegonorm och startade Köttfri måndag i Sverige.

——

Vegonorm:s hemsida

Vegonorm är en kampanj som uppmuntrar skolor, restauranger, organisationer och andra måltidsanordnare att vända på köttnormen och servera vegomat som standard. Kampanjen är en gräsrotsrörelse som drivs ideellt.

——

Ekorists hemsida

Ekorist är den lilla webbutiken på Rist, strax norr om Linköping. Här finner du ekologiska och hållbara produkter för dig och ditt hem! Utsökt ekologisk veganchoklad, varsamt handgjord hudvård och omsorgsfullt tillverkade rengöringsmedel. Samtliga varor i webbutiken är ekologiska, hållbara och naturliga och de flesta är veganska.

——

Livas hemsida

Linköping Vegan Association (LiVA) är en studentförening vid Linköpings universitet som har till ändamål att verka för att öka medvetenheten om veganism och vegetabilisk kost, verka för att öka utbudet och tillgängligheten av veganska alternativ hos restauranger och caféer på Linköpings universitet samt för att stärka gemenskapen hos föreningens medlemmar.

——

Sanna Joelsson

Visste du att flamingon bara kan äta med huvudet upp-och-ner, sjöhästen är världens mest långsamma fisk eller att husflugor känner smak med fötterna?

Konstnären Sanna Joelsson arbetar med icke-mänskliga arter som fokus. På mässan kommer hon delta med verk föreställande ovanliga arter och samtala om roliga djur-anekdoter.

——

Livas hemsida

Veganföreningen driver frågor kring djurrätt, etik, miljö, veganodling och hälsa. Föreningen informerar också om veganmat och veganprodukter via webbplats och facebook och arrangerar kurser och föredrag om veganmat, veganbarn och veganodling.

——

Sea Shepherds hemsida

Miljöorganisationen som är välkända från ”Whale wars” på TV och som använder direkt aktion för att avslöja och konfrontera olaglig verksamhet på öppet hav i syfte att skydda och bevara marina ekosystem och djurarter. På Linköping Vego är Sea Shepherd på plats med massa snygga t-shirt, mössor och annan merchandise.

——

LAS:s hemsida

Linköping Animal Save är en av omkring 700 grupper inom The Animal Save Movement. Gruppen håller regelbundet ”vigiler” – ickevåldsliga manifestationer utanför slakteriet i Linköping i solidaritet med djuren, för att ge dem kärlek och omtanke stunden innan de dödas. Djuren dokumenteras och materialet sprids sedan på sociala medier. Målet är att människan upphör med dödandet och utnyttjandet av djur.

——

LAS:s hemsida

SIA Glass och deras veganska glassar Ice Dream sponsrar Linköping Vego genom att bjuda på sin nya pinnglass Ice Dream SaltKaramell Kokos.

——

DST-300dpi

Trots att vi bara förädlar linser för syns skull, dvs sådana som man använder för att se bättre och inte sådana som man med fördel äter, så är vi glada och stolta att få sponsra Linköping Vego. Det passar väl in i våra högt ställda miljöambitioner som bland annat inneburit att 75% av vår bilflotta nu är elektrifierad. Eftersom vår konsumtion av varor i allmänhet och mat i synnerhet är minst lika stor miljöbov som våra resor, är det helt logiskt att vi även sponsrar Linköping Vego.