Utställare 2015

 

Coops hemsida

Coop finns på över 700 platser i landet och är Sveriges enda kooperativa matbutikskedja. Hos oss hittar du Sveriges största sortiment av ekologiska, miljömärkta och rättvisemärkta livsmedel. På Linköping Vego kommer personal från Coop Extra Linköping och Coop Konsum Lägerhyddan att finnas på plats. Coop Konsum Lägerhyddan korades till ”Östergötlands bästa vegodisk” av Linköping Vego 2014.

——

Sverigebyns hemsida

Lilla Sverigebyn är en eko-semesterby. Naturskönt boende i stugor, rum och camping. Härlig veganfrukost och middag. Veganskt trädgårdscafé med unik glasstillverkning. Frigående djur som är tama fast lever på sina egna villkor. Vegan Naturkollo för barn och barnfamiljer.

——

Ultunas hemsida

Ultuna Mejeri utvecklar och producerar ost som baseras på råvaror från växtriket och gamla hanterksmässiga metoder som syrning och lagring. Produkterna är veganska och ekologiska, och enbart rättvisemärkta nötter används eftersom det är viktigt för oss att varken människor eller djur skadas i produktionen.

——

Seitanfoods hemsida

Seitanfoods saluför 100% vegetabiliska alternativ till kött och ost såsom  ekologisk seitan, tofu och tempeh samt veganska ostar från Violife. Hög kvalitet och kundservice är våra ledord. Vi finns i Vadstena och välkomnar även privatkunder direkt till oss!

——

Green Laces hemsida

Green Laces säljer etiska skor och accessoarer. För oss innebär det ekologiska skor, rättvisemärkta skor, veganskor – helst allt i en och samma produkt! Vi samarbetar nära med våra fantastiska designers.

——

 

Ahlström Factory är ett familjeföretag baserat i Göteborg, som enbart marknadsför helt veganska livsmedel gentemot dagligvaruhandeln samt foodservicemarknaden. Vi erbjuder egenproducerade produkter samt har den exklusiva agenturen för FRY’s Family i Skandinavien – också ett familjeföretag med ett fantastiskt veganskt sortiment.

——

VegetarianMondays-400px

Det är med stor glädje som vi hälsar det purfärska Linköpingsföretaget Vegetarian Mondays välkomna till Linköping Vego.  Småskalig produktion och hantverksmässig tillverkning borgar för hög kvalitet på produkterna som anländer butiker i november men som kan provsmakas redan nu och för allra första gången på Linköping Vego 2015.

——

Vegourmet

Det nya gröna och medvetna inslaget på tidningshyllan. Vegourmet är ett 100% vegetariskt mat­magasin som släpps varje månad. Varje nummer inne­håller minst 70 frestande vegorecept.

——

Djurens Rätts hemsida

Djurens Rätt grundades 1882 och är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Vi är partipolitiskt obundna och organisationen är uppbyggd enligt klassisk folkrörelsemodell. Djurens Rätt arbetar genom att informera allmänhet och beslutsfattare för att få till stånd attityd- och lagförändringar för ett samhälle fritt från djurförtryck.

——

Djurrättsalliansens hemsida

Djurrättsalliansen är en ideell organisation som arbetar för ett  samhälle som visar respekt och empati för djur.  Vi anordnade Sveriges första Vegomässa redan år 2007 och sedan dess anordnat sex Vegomässor i Stockholm och Malmö.

——

smmi_logga-640x200

Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för hållbar matproduktion. Svensk mat- och miljöinformation arrangerar Vegoforum i Stockholm varje vår och driver kampanjerna Köttskatt nu! och Vegonorm och startade Köttfri måndag i Sverige.

——

Veganprojektet

Veganprojekten är ett nätverk som folkbildar om djurrätt och veganism. Idag består Veganprojekten huvudsakligen av tre fristående föreningar i Västerås, Stockholm och Göteborg.

——

 

Anammas hemsida

Anamma Foods kommer att vara representerade i Coops monter. Anamma Foods är Nordens största tillverkare av vegansk köttersättning. All mat tillverkas i egen fabrik i Simrishamn som drivs helt med el från vindkraft.

 

——

VeganSchmegan

Linköping Vego har i år glädjen att hälsa Stockholmsbaserade Vegan Schmegan Foodtruck välkommen till vår mässa. Bilen kommer att stå uppställd alldeles utanför mässentrén. Vegan Schmegan erbjuder hälsosam, smakrik, för det mesta organisk, och alltid växtbaserad mat.

——

 AlmasFalafel

Linköping Vego har i år även glädjen att hälsa Linköpingsbaserade Almas Falafelvagn välkommen till vår mässa. Den rosa vagnen, som normalt återfinns på Ellen Keys gata i Ryd, erbjuder hemgjord falafel i pitabröd. Välj bland ett antal olika delikata såser och grönsaker.