Utställare 2017

Här hittar du en sammanställning av alla utställare och sponsorer som gjorde mässan Linköping Vego i februari 2017 möjlig.

 

Coops hemsida

Coop finns på över 700 platser i landet och är Sveriges enda kooperativa matbutikskedja. Hos oss hittar du Sveriges största sortiment av ekologiska, miljömärkta och rättvisemärkta livsmedel. På Linköping Vego kommer personal från Coop Extra Linköping och Coop Lägerhyddan att finnas på plats. Coop Lägerhyddan korades till ”Östergötlands bästa vegodisk” av Linköping Vego år 2014.

——

Ahlstrom Factory

Ahlström Factory är ett familjeföretag baserat i Göteborg, som enbart marknadsför helt veganska livsmedel gentemot dagligvaruhandeln samt foodservicemarknaden. Vi erbjuder egenproducerade produkter samt har den exklusiva agenturen för FRY’s Family i Skandinavien – också ett familjeföretag med ett fantastiskt veganskt sortiment.

——

Vaggoköket Logo 609x409

Veggoköket är ett hantverkskök och en butik i Västerås med tillverkning och försäljning av 100% ägg- och mjölkfria veganska produkter. Veggoköket tillverkar bönkebab, grillspett, tårtor, matlådor, burgare, bakelser och mycket mer och erbjuder även catering. Vid Vegfest i Västerås 2016 vann Veggoköket Vegfestpriset.

——

Bute Island Foods

Bute Island Foods började redan 1988 producera mjölkfria och veganska produkter på den lilla ön Isle of Bute, väster om Skottland. Företagets mål är att alla dem som inte kan eller vill äta mjölkprodukter, ska kunna njuta av goda mjölkfria alternativ. I produkterna används aldrig mjölk, ägg, laktos, gluten eller härdade fetter. Bute’s Sheese kan användas både i varma och kalla rätter.

——

plamil

Plamil är ett företag från Storbritannien, som har egen tillverkning av mjölkfri choklad och äggfri majonnäs. Ethical Consumer Magazine har valt Plamil till Storbritanniens mest etiska varumärke. I fabriken används 100% förnybar energi. All kakao som används är UTZ-certifierad eller Fairtrade-certifierad. Produkterna är veganska och fria från nötter.

——

tartex

Tartex gör vegetariska, bredbara pålägg från tyska Allos, sedan 1942. Naturligt och hälsosamt vegetariskt alternativ. Marknadsledare inom vegetariska pålägg/paté-segmentet i Tyskland. I Sverige är tuberna en klassiker hos vegetarianer och hälsomedvetna konsumenter. Nu finns även mjukare patéer i byttor.

——

Print

Vegodag är för alla er matälskare, flexitarianer, vegetarianer eller veganer som letar inspiration till vardagsmat som både är enkel att tillaga och ljuvlig att avnjuta. Smaklig spis!

——

shock-logo

SHOCK är Nordens största alternativa butikskedja sedan år 1980 med kläder som passar alla olika unika stilar.  Vi erbjuder ett alternativt unikt mode där vi inte bara säljer kläder, utan vill förmedla en hel livsstil.  Med ett brett sortiment erbjuder vi även miljövänliga, veganprodukter såsom skor från Dr Martens, Creepers, hårfärger och smink från Manic Panic m.m.  Kom och känn och kläm på vegomässan för att shockas och inspireras av vegansortimentet.

——

noah-logo

NOAH etablerades 2009, och har sedan dess erbjudit moderiktiga, högkvalitativa veganska skor och accessoarer som tillverkas av små italienska företag i begränsade upplagor. Tanken är att skapa exklusiva handgjorda produkter som kombinerar kvalitet och stil med respekt för miljön, djuren och människors hälsa. För svenska konsumenter finns NOAHs produkter än så länge bara tillgängliga via NOAHs hemsida. I ett unikt samarbete med Linköping Vegomässa blir det premiär för NOAH att visa ett urval av sina produkter för den svenska marknaden.  Produkterna som visas är till salu och kommer att presenteras av volontärer från Linköping Vegomässa.

——

Sverigebyns hemsida

Lilla Sverigebyn är en vegan eko-semesterby. Ligger naturskönt mitt i den småländska skogen nära å och sjöar och turistmål som Astrid Lindgrens Värld. Vi erbjuder olika boende som stugor, rum och camping inklusive en härlig veganfrukost. Veganskt trädgårdscafé med unik glasstillverkning. Frigående djur som är tama fast lever på sina egna villkor. Holistiska hälsoaktiviteter och behandlingar i vår mysiga shamankåta. Mycket att uppleva för alla barn.

Besök oss på Linköping Vegomässa och prova vår himmelskt goda veganska glass!

——

Vego-logga

VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning. Här finner du grön mat när den är som bäst, från vegofierade klassiker till nya favoriter. Enkla vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer. Ta tillfället i akt och träffa grundaren Mattias Kristiansson som är  konferencier på Linköping Vego 2017.

——

Djurens Rätts hemsida

Djurens Rätt grundades 1882 och är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Vi är partipolitiskt obundna och organisationen är uppbyggd enligt klassisk folkrörelsemodell. Djurens Rätt arbetar genom att informera allmänhet och beslutsfattare för att få till stånd attityd- och lagförändringar för ett samhälle fritt från djurförtryck.

——

Vegangodis-logo-2

Vegangodis är ett företag i Skärblacka som erbjuder godis som är gott, smaskigt och gjort helt utan animaliska produkter? Självklart!  Vi tillverkar godiset av prima råvaror. Allt görs hantverksmässigt och flera av recepten är hemliga. Alla ingredienser är icke-animaliska och det gäller förstås också förpackningar och annat som vi använder.

——

Yipin-Soya-Logo

Färska ingredienser från väst och tillverkningskonst med 5000 års historia från öst, möts hos oss. Vi tillverkar ett brett spektrum av sojaprodukter av högsta kvalité som kombinerar det bästa av två världar. Vi ställer höga krav på oss själva och på våra leverantörer. Vi köper in hög-kvalitets-sojabönor för att säkerställa att våra produkter tillverkas med de finaste ingredienserna och med den bästa tekniken.

——

acrilex-logo

Acrilex är ett Norrköpingsföretag specialiserat på kosttillskott och nu även naturlig hudvård för barn. Vi kommer bland annat att sälja vår vegangodkända D-vitamin samt vår naturliga ekologiska, veganska hudvård för barn till förmånliga priser på Linköping Vegomässa.

——

Lamis

Lamis Arabiska bakverk och piroger gör bland annat utsökta veganska spenatsambousa, muhammara, småpizzor, falafel och basbousa och erbjuder catering. Telefonnummer 0769-026282.

——

amazonkey

Amazonkey är ett Linköpingsbaserat företag som tillverkar veganprodukter av acaibär. Produkterna är fulla av omega 3 och innehåller 10-20 gånger mer antioxidanter än blåbär. Amazonkey är startat för att skapa arbetstillfällen i Amazonas som inte bygger på skogsavverkning.

——

halsokraft-logo

Butikskedjan Hälsokraft bildades 1993. Med hjälp av de starkaste varumärkena inom egenvård/hälsovård och en rikstäckande butikskedja med välutbildad personal, kan Hälsokraft erbjuda sina kunder enhetlig och sakkunnig produktinformation samt på ett förtroendeingivande sätt erbjuda konsumenterna kvalitetskontrollerade produkter till rätt pris.

——

Margot-logo

Margot á Deild Fitness är din personliga coach inom hälsa och träning.

Hur mår du egentligen? Är allt så bra som du önskar? Se till att du har näring och inte tömmer dina reserver. Fyll på med kunskap om din kropp, din hälsa och välmående. Boka tid med en hälsocoach som kan ge dig en planeringskalender med både mat, näring och träning. På så sätt har du alla möjligheter att klara våren med energi, fokus och glädje.

——

Gotlands Djurfristad

Gotlands djurfristad kommer att presenteras på en av föreläsningarna på Linköping Vego 2017. Gotlands djurfristad är en ideellt driven förening belägen på en gård på Gotland. Djurfristaden tar emot och omplacerar avlivningshotade, vanvårdade och övergivna sällskaps- och lantbruksdjur. På djurfristaden blir djuren behandlade som kännande och unika individer. Djurfristaden arbetar efter EU’s Lissabon-fördrag som säger att djur ska behandlas som kännande varelser. Det gör vi genom att folkbilda inom ämnet djuretik samt genom att visa ett alternativt synsätt på djur som innebär att djuren har ett eget värde, och genom det, rätt till sina egna liv.

——

Flora

Förutom att Josefin Jäger förgyller Linköping Vego 2017 med en föreläsning, så kommer hon att signera och sälja sin nya bok Flora – närande drycker från växtriket. Det är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och deras inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks. Boken innehåller även kraftfulla kurer, vägledning och inspiration för dig som vill starta om naturligt.

——

djurens-forintelse-manniskans-nazism-mot-andra-arter

Förutom att Henrik Wig förgyller Linköping Vego 2017 med en föreläsning, så kommer han att signera och sälja nya boken Djurens förintelse – människans nazism mot andra arter  som han skrivit tillsammans med Pelle Strindlund. Boken ger en lärorik inblick i nazismens historia och ideologi och ögonöppnande exempel på likheter med de grundläggande tankegångar som bär djurförtrycket.

——

fud_logotyp

Forska Utan Djurförsök bildades 1964 med syfte och ändamål att stödja forskning för att ersätta djurförsök, särskilt plågsamma sådana, med moderna djurfria metoder.

Vårt mål är att djurförsök ska ersättas – utan att någonsin tumma på kravet på vetenskaplig kvalitet. Tvärtom så strävar Forska Utan Djurförsök att bidra till en effektivare och snabbare vetenskaplig utveckling mha stöd till moderna och visionära metoder. Vårt arbete har lett till att många djurförsök har kunnat ersättas, men mer forskning behövs!

Forska Utan Djurförsök sponsrar Blanche Lindegren-seminariet på Linköping Vego 2017 och stiftelsens tekniske sakkunnige Karin Gabrielson Morton finns på plats som konferencier.

——

smmi_logga-640x200

Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för hållbar matproduktion. Svensk mat- och miljöinformation arrangerar Vegoforum i Stockholm varje vår och driver kampanjerna Köttskatt nu! och Vegonorm och startade Köttfri måndag i Sverige.

——

LIVA

LiVA, dvs Linköping Vegan Association, är en ideell studentförening på Linköpings Universitet vars ändamål är att sprida kunskap om veganism genom icke-våld. Föreningen riktar sig till och välkomnar alla som är nyfikna och vill lära sig mer om veganism, oavsett kost. Det är även ett forum där medlemmarna kan träffas och hitta på och delta i roliga aktiviteter tillsammans.

——

vegan runners

Vegan Runners IK består av en grupp långdistanslöpare som vill sprida information och uppmuntra till veganism. Ett av våra syften är att ta kål på fördomen att idrottare måste äta animalisk kost för att kunna prestera bra. Vår förening finns även till för att man ska kunna komma i kontakt med andra likasinnande på alla sorters nivåer, för att kunna springa lopp tillsammans och umgås. När vi deltar i lopp bär vi våra Vegan Runners-tröjor för att väcka uppmärksamhet angående veganism.

——

Veronica Granberg Bild 1

Linköping Vego har i år det stora nöjet att presentera verk av konstnären Veronica Granberg. Hennes verk, i vilka djuren och moder jord spelar centrala roller, kommer att kunna avnjutas i en särskild del av mässan som vi kallar ”galleriet”. Verken är till salu.

——

Sponsorer

 

kung-markatta-ekologiskt-sedan-1983

Ända sedan starten 1983 har vi på Kung Markatta finkammat världen på jakt efter den riktigt goda maten. Med lika portioner envishet och nyfikenhet har vi sökt upp de sötaste tomaterna, den lenaste kakaon och de knaprigaste nötterna. Men god mat är mer än smakupplevelser. Den riktigt goda maten är ekologisk. Den odlas utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel, så att råvarorna får utveckla sina smaker i lugn och ro. Den är fri från konstgjorda och onödiga tillsatser och den är framtagen med hänsyn till människa, djur och natur.

Lecora-logo-retina

Lecora ligger i Vadstena vid Vätterns strand och är ett familjeföretag. Här tillverkar vi våra produkter, och här utbildar vi våra medarbetare och kunder. Sedan 1963 har vi producerat mat för en ”Snabb och enkel tillagning”. I mån av tillgång använder vi råvaror som är producerade i närområdet. Vi producerar frysta och kylda livsmedel till såväl storhushåll som detaljhandeln i vår anläggning som är certifierat enligt FSSC 22000 och KRAV.

Trottoarbaren-logo

Trottoarbaren är en 100% vegetarisk, KRAV-certifierad foodtruck/restaurang i centrala Norrköping. Trottoarbaren lagar mat från grunden med ekologiska råvaror och anpassar menyn efter rådande säsong. Förutom lunchservering erbjuds måltidsabonnemang, catering och företags/föreningsbeställningar samt möjlighet att boka hela trucken till event. För närvarande finns Trottoarbaren längst in i lokalen Dynamo på Tunnbindaregatan 37 i Norrköping och serverar luncher och ibland något smarrigt fika måndagar-fredagar 11.30-14.30.

——

dagsmeja

Dagsmeja är en leverantör med säte i Göteborg som har stort fokus på ekologiska och Fairtrademärkta produkter. I dagsläget har Dagsmeja cirka 30 olika varumärken inom te, kaffe, choklad, rawfood, kokosprodukter, müsli, kex, kakor och knäcke, kalla drycker, glutenfritt, olja, marsipan, hud- och hårvård och städ- och rengöringsprodukter. Företagets vanligaste kunder är hälsokostbutiker, livsmedelsbutiker med ekologisk profil, caféer, restauranger, frisörer, terapeuter och webbutiker. Ingen kund är för liten, och ingen är för stor!

——

ica maxi

ICA Maxi Stormarknad, Linköping.

——

Food house

Food house har en mängd olika veganska rätter och vid Linköping Vego 2015 utsågs restaurangen (då under namnet Rendez Vous) till Östergötlands vegovänligaste restaurang. Food house bjuder under kvällen den 11 februari in Linköping Vegos besökare att komma och äta.

Under kvällen erbjuder Food house veganska rätter inklusive öl eller vin för 119 kronor alternativt med alkoholfritt alternativ för 89 kronor.

——

Seitanfoods-logo

Vi på Seitanfoods saluför 100% vegetabiliska alternativ till animaliskt kött och ost. Här hittar Du alltså inget från djurriket. Vi inriktar oss på att importera, lagerhålla, sälja och distribuera de allra finaste vegetabiliska charkvarorna och ostarna som finns i Europa – produkter som ofta överträffar sina animaliska motsvarigheter i smak.

——

anamma-logo

Alla produkter från Anamma är veganska och vi är marknadsledande i Sverige inom just vegansk köttersättning. All vår mat tillagas i våra fabriker som ligger i Simrishamn och i Eslöv. Vi tycker att det är en självklarhet att vegansk mat ska vara god! Oavsett om man är vegan eller inte så kan man räkna med att vi gör vårt yttersta för att överträffa allas förväntningar när det gäller smak och konsistens på våra produkter

——

ica-nara-logotyp

ICA Nära Strömmen, Norrköping.

——

DST-300dpi

Trots att vi bara förädlar linser för syns skull, dvs sådana som man använder för att se bättre och inte sådana som man med fördel äter, så är vi glada och stolta att få sponsra Linköping Vegomässa. Det passar väl in i våra högt ställda miljöambitioner som bland annat inneburit att 75% av vår bilflotta nu är elektrifierad. Eftersom vår konsumtion av varor i allmänhet och mat i synnerhet är minst lika stor miljöbov som våra resor, är det helt logiskt att vi även sponsrar Linköping Vegomässa.