Hem 2017

Framtidens gastronomi
snart åter på en mässa nära dig

Så är det då äntligen dags för tredje upplagan av Linköping Vego – mässan för alla som är intresserade av hållbarhet, hälsa och god mat. Mässan riktar sig till alla oavsett om du redan är övertygad vegetarian/vegan eller bara är intresserad av att bredda din middagsrepertoar. På mässan får du tillfälle att prova på det snabbt växande utbudet av växtbaserade livsmedel och en lång rad andra produkter som framställs utan användning av djur.

Ett flertal tillverkare och leverantörer av livsmedel, kosttillskott och mycket annat som vi behöver och använder i vardagen kommer att finnas på plats. Gemensamt för allt som visas på mässan är att det kan framställas resurseffektivt utan behov av vare sig djur eller djurtester.

Spännande föreläsare kommer att berätta om vår relation till djur, den växtbaserade kostens egenskaper vad gäller hälsa och resurshushållning, och nya moderna material och råvaror helt oberoende av djur för framställningen. Landets främsta forskare inom biomedicin kommer att presentera senaste rönen inom utveckling av nya moderna metoder som utgår från människan istället för möss och råttor.

Vi arrangerar en tävling med syfte att kora årets mest spännande vegorecept, och vi kommer att tillkännage vinnarna av utmärkelserna ”Bästa östgötska vegodisk / café / restaurang 2017” – en utmärkelse som du själv kan vara med och påverka. Skicka ditt förslag och din motivering till nominera@linkopingvego.se.

Väl mött på Linköping Konsert & Kongress i februari 2017!

proposal4_3

IMG_1922